Svazové informace

Václav Paulík obdržel cenu Kraje Vysočina za přínos v oblasti sportu

Na dnešním galavečeru v krásných prostorách třebíčského divadla Pasáž probíhalo vyhlášení ankety Sportovec Kraje Vysočina za rok 2021.

Každoročně se snažíme do některé kategorie nominovat úspěšné šachisty nebo šachové kolektivy našeho kraje. Soutěží se v kategoriích zdravotně postižný sportovec, nejlepší juniorka, nejlepší junior, nejlepší žena, nejlepší muž, nejlepší kolektiv, nejlepší trenér, sportovní výkon roku a uděluje se Cena za přínos pro sport.

Konkurence je ale veliká, a tak jsme dosud na ocenění nedosáhli. Nestačil ani titul mistryně ČR, který získala Lucie Rybáčková z oddílu Gambit Jihlava (z kuloárů jsem se doslechla, že titul mistryně Evropy by již na ocenění stačil).

Že jsou šachy významným sportovním odvětvím v Kraji Vysočina ale odborná porota ví, a tak letos Cenu za přínos pro sport získal Václav Paulík z oddílu Jiskra Havlíčkův Brod.

Kategorie reflektuje přínos v oblasti sportu, je určena sportovcům, trenérům, rozhodčím, funkcionářům a dalším sportovním činitelům, kteří významně přispěli k rozvoji, masovosti, kvalitě či obecně fungování a propagaci sportu v Kraji Vysočina. Tato kritéria Václav Paulík jistě splňuje. Je to dlouholetý šachový funkcionář, rozhodčí a trenér Kraje Vysočina. Dlouhá léta byl čele šachového oddílu TJ Jiskra Havlíčkův Brod, spoustu let působil ve funkci předsedy Krajského šachového svazu Vysočina. Je neúnavným propagátorem šachové hry a pořádá turnaje na celostátní i mezinárodní úrovni. Uspořádal řadu úspěšných mistrovských turnajů (MČR dospělých, MČR juniorů a dorostenců, Open Vysočina …), turnajů pro mládež (Pribináček, Liga Vysočiny mládeže apod.). Kromě toho v rámci propagace šachu organizuje šachové turnaje na netradičních místech – Turnaj pod širým nebem na náměstí v HB, Turnaj na Hradě Lipnice, apod. Je stále aktivní, vede několik šachových kroužků na Havlíčkobrodsku, vychoval velmi dobré šachisty. Jeho dlouholetá činnost v šachovém hnutí je velkým přínosem pro rozvoj sportu v Kraji Vysočina. Ocenění bylo hezkým dárkem k jeho 76. narozeninám, které oslavil v roce 2021.

Celý záznam ze slavnostního vyhlášení ankety Sportovec Kraje Vysočina 2021 můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=HTcsIWD__-Y.

Eva Kořínková, předsedkyně KŠSV

Napsat komentář