Přebor ZŠ Havlíčkův Brod V Sadech v šachu

Dva turnaje, žáci 1. – 5. třídy – I. stupeň – účast 22 ; hrálo se sedm kol, tempem 2 x 15 minut na partii,  žáci 6. – 9. třídy – II.stupeň – účast 10;

 systémem každý s každým na 9. kol. Přihlášených bylo více, ale onemocnění některým účast zhatilo. Přebor této ZŠ byl v její historii prvním, účast a zájem nadočekávání, nejlepší budou representovat ZŠ v okresním kole Přeboru škol 4 – členných družstev, které se uskuteční 16.prosince v AZ Centru Havlíčkův Brod. Oba turnaje byly velmi bojovné, vyrovnané, zvláště v kategorii 6.-9. třída, kde o vítězství Jakuba Halamy rozhodlo až druhé pomocné hodnocení, při stejném počtu 8 bodů, stejně jako u třetího a čtvrtého místa.

 

 

V kategorii nejmladších žáků se Přeborníkem stal Tomáš Zvolánek, který zvítězil ve všech 7 partiích a prokázal již zkušenosti z řady turnajů. O pořadí na druhém a třetím místě rozhodlo pomocné hodnocení ve prospěch Vojtěcha Koupara. V této kategorii se ukázala celá řada nadějných, talentovaných žáků a žákyň, zejména z první třídy. Vyzvednout je zde nutné především talentovaného sedmiletého Sebastiána Průšu, který hrou, soustředěností, ale i výsledky budil velký obdiv pořadatelů i soupeřů. Radost byla sledovat i další, Felixe Fišera, Ester Stejskalovou, Kristýnku Karlíkovou, Štěpánku Práškovou. Většina si i poprvé vyzkoušela šachové hodiny.  Všichni účastníci přeboru zaslouží obdiv, pochvalu, na šachovnici se urputně bojovalo až do matu, ale i patu. První tři žáci v kategoriích obdržely medaile, diplomy a  ostatní pak drobné ceny.

Přebor materiálně i organizačně zabezpečil ŠK Jiskra Havlíčkův Brod, který má na ZŠ  šachový kroužek, ve spolupráci s vedením ZŠ.

Poděkování patří vedení ZŠ Havlíčkův Brod V Sadech.

 

Konečné celkové pořadí v kategorii I a II.stupně v příloze, fotogalerie z Přeboru na webových stránkách ŠK Jiskra Havlíčkův Brod

   

 

Za ŠK TJ Jiskra Havlíčkův Brod
Václav Paulík
chesshb@seznam.cz
728982327

Napsat komentář