Známe vítěze obou skupin Regionální soutěže

Tento víkend skončilo také v Koutech nad Desnou MČR mládeže a juniorů – odkaz na stránky pořadatelů a článek na webu JMŠS.

Vrátíme se ale k dospělým. Po desátém kole 1.ligy – východ je Gordic Jihlava sice na pěkném pátém místě, ale stále nemá ligovou příslušnost pro příšní sezónu jistou. Po včerejší prohře doma se Starým Městem (jinak dříve spíše dodavatelem bodů pro Gordic) ho čeká v posledním kole již jistý postupující do Extraligy Slavoj Ostrava-Poruba. Včera sice zabodoval Z.Hába a V.Žigo, které půlkou podpořili Š.Seidl a O.Sedláček, ale to bylo bohužel všechno. Zbytek bodů už posbírali hosté.

Před posledním kolem Krajského přeboru vše drží v rukou Caissa Třebíč „C“. Ta vyhrála v Havlíčkově Brodě a k postupu jí prakticky stačí remíza v posledním kole s Humpolcem. Druhý Pelhřimov dal kanára rezervě Gambitu a na ligu může pomýšlet jen v případě zakolísání svého soupeře a zároveň musí uspět s Velkým Meziříčím, které po včerejším volnu stále bojuje o záchranu v soutěži. Teoretickou možnost má v případě selhání obou vedoucích celků i třetí Žďár po včerejší výhře v Humpolci. Čeká ho první tým Gambitu – ani ten ještě nemá účast v KP pro příští rok stoprocentně jistou. V 10.kole prohrál doma se Světlou – ta je už naopak bez starostí, stejně jako Náměšť po vítězství nad Bedřichovem. Vše také ovlivní závěr skupiny „D“ ve druhé lize.

západní skupině regionální soutěže neuspěl v posledním kole Pelhřimov C doma s „déčkem“ Havlíčkova Brodu. Pokud by vyhrál, stal by se vítězem, protože zatím vedoucí třetí družstvo Žďáru mělo volno. Ve druhém utkání se rozešli smírně Humpolec C a Cejle B.

O první místo ve východní skupině ve vzájemném zápase Velká Bíteš jasně porazila Opatov, Nové Veselí si poradilo s druhým týmem Velkého Meziříčí a v posledním zápase kola i celé soutěže se Jámy rozešly smírně s Jemnicí.

Výsledky, tabulky i zpravodaje získáte na stránkách ŠSČR i na chess-results – východ a západ.

 

Napsat komentář