MMaS 2010 v plném proudu

 

   Rok se s rokem sešel a kola jedné z největších mládežnických akcí v roce se opět roztočila. V pěti kategoriích se tak mezi sebou utkají hráči a hráčky z celé Moravy a Slezska. Své zástupce má samozřejmě i Vysočina …

  Letošní ročník se koná pod patronátem Slovanu Havířov. Volba místa tentokrát padla na hotel Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou. Tento hotel už jistě není mnohým šachistům zcela neznámý. Konalo se zde například na jaře mistrovství republiky mládežnických kategorii až po juniory. Hotel nabízí velice dobré podmínky. Ubytování, hrací místnosti i stravování je zabezpečeno v prostorách hotelu, po stránce zázemí je tedy o nás dobře postaráno.

  Po dnešním dni máme odehrána 4 kola. A jak si tedy naši hráči vedou …

  V kategorii H10 si prozatím drží 50% Vojta Kříž (Jiskra Humpolec). Vstup do turnaje se příliš nepovedl Eriku Martínkovi (S. Bedřichov), který prozatím vyválčil pouze jeden bod.

  Suverénně si zatím vede Aleš Krčil (Jiskra Humpolec) a se ziskem 4/4 jej, v kategorii H12, zítra čeká první nasazený Hofírek, se kterým se již v pátém kole pravděpodobně utká o vítězství v kategorii. Další tři hráči (J. Ptáček – Jiskra Humpolec a A.Stanovský, J.Straka – Sokol Bedřichov) se prozatím pohybují na chvostu tabulky.

  Ve velice silné a vyrovnané kategorii máme hned několik hráčů, kteří před turnajem mohli pomýšlet na přední příčky a boj o postup do republikového finále. Start se nejlépe podařil dvojici Richard Novotný (Sp. Třebíč) a Vítek Kratochvíl (TJ Náměšť), kteří prozatím získali 3/4 a jsou na čtvrtém resp. pátém místě. O půlbod méně prozatím získali Jakub Skořepa (Sokol Bedřichov) a David Mičulka (TJ Náměšť), který je v turnaji prvním nasazeným. Na 50% se prozatím dostal ještě Adam Sukaný (Sp. Třebíč).

  V kategorii H16 patří mezi lídry Štěpán Seidl (Sokol Bedřichov) s Rudolfem Zezulou (TJ Náměšť). Ti se dnes utkali na první desce, přičemž šťastnější byl dnes Štěpán, který se tak s 3,5 body objevil na první příčce i když v tuto chvíli na pomocné hodnocení. Společně s ním získali 3,5 bodů ještě 3 hráči. Na dostřel postupových se drží také Petr Walek (TJ Náměšť), který má 2,5 bodu.

 

  Turnajový bulletin a on-line přenos naleznete na stránkách MKSS.

  Výsledky pak na webu chess-results.

 

  Do dalších bojů v turnaji přejeme našim hráčům HODNĚ ŠTĚSTÍ!

 

Napsat komentář